irhamna ya Rahman

perjalanan mencari keredhaanMu bukannya mudah..pasti wujudnya ranjau duri yang tak terjangkau oleh fikiran kita.. kuatkan hati kami Ya Allah..berkati kami..redhai kami..irhamna ya Rahman ya Rahiim..

Wednesday, March 28, 2007

selamat berjuang

dah lama betul tak update... ni pun curi2 masa terluang yg ade..aduhai.. tensen ngan paper tadi..health care info system yg berbelit2 soalan mcq die tu.. cdg nak gi membuang ketensenan di com lab..rupa2 nya tutup..setiap kali gi sejak exam week ni asyik tutup je..ape tandanya? hehe..tandanya kena ke cc.. hmm melayang dua inggit.. takpe la bukannye selalu kan..sian gak tgk cc ni..kosong jer..ceh..

pada sahabat2 yg berhadapan dgn exam..hadapi la exam dgn tenang banyakkan selawat.. pastikan baca sume topic sampai abis.. jgn terhegeh2 pg nak exam tu baru nak abiskan.. adui.. tu sebenarnye pesanan tuk diri sendiri..tak serik2 nampaknya hidayah ni.. alhamdulillah ala kulli hal..boleh gak la jawab.. diharapnya cuti 3 hari sementara nak jumpa 4 paper lagi kena digunakan sebaiknya.. hish..bila la nak berubah ni.. kepada sahabat2 jangan la meniru aksi saya ni.. berbahaya betul..

selamat berjuang untuk exam.. dalam sibuk mempersiapkan diri untuk exam keduniaan ni..ingat lah kita ada satu exam yg nyata lagi terang telah dijanjikan Allah.. apa persediaan kita? last minute preparation?? nauzubillah!!! kalau nasib kurang baik disebabkan tak baca buku then kena repeat..(nauzubillah) pastinya kita akan sedih..sedih giler2..malu ngan kawan2, lecturers..mak ayah.. tapi kita diberi peluang utk repeat lagi subjek tu.. tapi malanglah bagi kita kalau fail dalam exam yg Allah janjikan tu.. merayu la macamana pun utk repeat.. masa dah tamat! kita tak akan dicampak kembali ke dunia utk kali ke dua.. hidup hanya sekali di dunia..buat sehabis baik! insyaAllah kita akan 'hidup' senang di 'sana'..

selamat berjuang sahabat2 ku.. bittaufik wan najah..

1 Comments:

  • At May 13, 2007 at 6:17:00 PM GMT+8 , Blogger BeARRISTER said...

    betapa segannya ana bila tengok kat link blog shabat2 enti tu.. semuanya perempuan. tetiba terjuih nama ana yang seakan-akan perempuan juga jadinya..

    apa-apa pun, ana insyaAllah tak akan ke kampung enti lagi (merbok), sebab dh nak berhijrah ke shah alam pulak. tak larat dah nak mengusung perut yang makin berat merantau cari ilmu.

    ape2 pun enti jaga la diri baik2. selamat la ada blog ni.. kalau tak, mmg tak teringat la kat korg.

    p/s: tak pun enti jenguk blog ana ek. kecik hati ana yang besar ni...

     

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home