irhamna ya Rahman

perjalanan mencari keredhaanMu bukannya mudah..pasti wujudnya ranjau duri yang tak terjangkau oleh fikiran kita.. kuatkan hati kami Ya Allah..berkati kami..redhai kami..irhamna ya Rahman ya Rahiim..

Saturday, November 25, 2006

seorang lagi sahabatku pergi...

alhamdulillah..dihidupkan lagi oleh Allah utk menghirup udara segar di bumi-Nya..masih diberi peluang utk bertaubat dari dosa2 yg lalu..moga kita tidak alpa dengan nikmat sihat dan masa lapang yg diberi..

skrg.. 8:16 pagi waktu di joburg..2:15 ptg waktu di msia.. baru je sms sorang sahabat yg melangsungkan majlis pertunangan hari ni..alhamdulillah..dia membalas sms dgn penuh kesyukuran kerana majlis berjalan lancar..mesti dah kurang sket debaran tu kan.. apapun tahniah diucapkan..moga kalian dapat mengharungi alam pertunangan ni sebaiknya..semua pun tahu kan..time ni la banyak dugaannya..sebab tu org tua2 selalu kata tak elok tunang lama2..

hmm..so..hari ni genapla 3 per 13 banat sudah berpunya..dengan kata lain dah ada ikatan la.. even batch kami ni lambat sket..(bandingkan dgn batch adik2 yg dah lama advance) tapi tetap maju ke depan..hehe..dlm gembira2 ni still gak rasa sedih..yerla..sahabat kita dah berpunya..dan akan kawin..tak banyak lagi masa yg boleh diluahkan bersama..pastinya kita akan rindukan saat2 itu.. dari mula kenal di DQ sampaila sekarang..banyak tul kenangan manis..korangla sahabat yg paling best!! tak tau la apa yg special ngan diorang ni..tapi ikatan tu rasa sgt kuat..naper ye? mgkin sebab kita bertemu kerana Al-Quran..dipertemukan dalam suasana solehah..mahabbah yg sangat terasa..takde rahsia antara kita.. ingat lagi time perkemat wat main Secret Admire..setiap sorang dari kita tau sape dapat sape..siap tolong amik n antarkan brg2 lagi..kelakar betul..memang tak berahsia langsung! kakak2 pernah kata batch kita ni childish..ye ke..hmm maybe kot..sebab tu ust ehsan yg serius pun leh go on ngan kita..hehe..ingat lagi ust selalu cakap sue kawin umur 35..masa tu sian gak ngan sue takut masin mulut ust..hmm..last2 lain yg jadik..lain kali ust kena doakan kami sume kawin umur 35!

apapun..buat sahabatku yg bertiga tu..tahun depan susun elok2 date kenduri..jgn clash tau..insyaAllah panjang umur kami semua akan turun..ingat tak kita pernah cakap..sapela turn yg last..sian dia..time tu mesti xramai dpt gi sebab dah busy..ish,ish,ish apa kata kita jadikan yg last tu la yg paling meriah..ok?

sorang sahabat pernah bgtau "perasan tak..bdk2 batch kita kurang diuji dgn masalah 'hati'..nape yer?" hmm..maybe sebab Allah tau kita tak mampu nak hadapi kalau Dia bagi..and ujian yg dtg pada kita dalam bentuk lain..maybe Quran? study? family? jemaah Islam? marila sama2 kita muhasabah diri kita..

buat sahabat2ku..ingat lagi tak gambar tu? saat2 akhir di dq..makan2 di rumah ust..masa ni nuha tak lahir lagi..mesti dah besar skrg..lama dah tak jejak dq dan ziarah ust2..busy sgt ke kita ni? ntahla..alasan or sebab? ingat lagi time ust bacakan doa khatam untuk kita kat kelas..syahdu sgt..tak pernah tgk ust camtu..1st time ever!! time kasih byk2 atas tunjuk ajar ust..marah2 kami..ketuk2 meja..ajak makan kat umah..kongsi cerita..juga doa2 ust..time kasih guruku!

hmm berbalik pada topik asal..3 drpd 13..sapa bakal ke-4? kita nantikan...

2 Comments:

  • At January 9, 2007 at 4:41:00 AM GMT+8 , Anonymous zaatil comel :p said...

    salam...kak dayah!!!
    seronoknya saya jumpa blog akak n blog kak ac ari ni...rindunya kat korang!!!tiba2 rasa nak nangis lak...huhu...dah berapa tahun kita tak jumpa ek?
    "mgkin sebab kita bertemu kerana Al-Quran..dipertemukan dalam suasana solehah..mahabbah yg sangat terasa.."
    setuju sngt2!
    so sapa 3 org tu?akak bila pulak?ke dah jugak? ;)

    btw,saya nak exam tak lama lagi...akak doakanlah ek?doa hafizah inshaAllah lagi maqbul kan?

    saaaaaaaayang akak!

     
  • At January 10, 2007 at 1:48:00 PM GMT+8 , Blogger sweet plum said...

    salam zaatil... lamanye tak jumpa...betul ke comel? hehe.. byk tahun gak la kiter tak jumpa..mesti awak terkezut tgk muka akak yg makin tua ni..huhu..sape 3 org tu? mana leh bgtau..biarlah rahsia..=) tak lari pelamin dikejar..

    sama2 la kita berdoa..exam merupakan satu wasilah untuk kita lebih berjaya..tapi exam bukan segala2nya..apapun..sentiasa buat yg terbaik untuk diri! setiap detik adalah tarbiyah..

     

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home